Dekorasyonu Ray Tipi Spotlarla Özgün Kılın

28-01-2019 17:37
Dekorasyonu Ray Tipi Spotlarla Özgün Kılın

Ray Tipi Spot Armatür

 

Işığın geliş açısı, şiddeti, yayılma genişliği vs. mekânların ve nesnelerin algılanışı üzerinde şekillendirici etkiye sahip. Bu sebepledir ki dekorasyonda son söz genellikle aydınlatma ürünlerine aittir.

Mekânın özelliği ve aydınlatmanın amacı, farklı aydınlatma araçları kullanımını gerekli kılıyor. Amacına uygun aydınlatma, doğru aracın doğru yerde kullanılmasıyla gerçekleşir. Yeni nesil dekorasyon anlayışlarında ışık uygulamaları sadece mekânda işlevsel bir aydınlatma sağlamak için kullanılmıyor. Dekorasyon içinde ön plana çıkarılmak istenen bölgelere ve nesnelere lokal aydınlatma sağlayan araçlarla vurgu yapılabilmekte, dekorasyona bambaşka bir kişilik kazandırılabilmektedir. Bu tür aydınlatma için Ray Tipi Spot Armatür çeşitleri kullanılmakta.

Raylı spotların en çok kullanıldığı yerlerden biri mağazalar. Reyon görsel düzenlemesinin olmazsa olmazlarından raylı spot aydınlatmalar, ürüne vurgu yaparak onu müşteriler için daha ilgi çekici hale getirmeye yardımcı olur. Tiyatro sahneleri de raylı spotlardan faydalanılan yerlerin başında geliyor. İstenilen kurgunun yaratılmasında ışıkla yaratılan vurgunun çok önemli olduğu tiyatro sahnelerinde bu tür aydınlatma amaca uygun görsel düzenleme için çok önemli işlev üstlenir.

 

Evlerde Ray Tipi Spot Armatürler

 

Ray tipi spot aydınlatma artık evlerde de boy gösteriyor. Özellikle modern dekorasyon stilleri günümüzde raylı spot aydınlatmalardan sıkça yardım almakta. Vurgulu aydınlatma amacını gerçekleştiren ve son derece dekoratif olan ray tipi spot armatürlerin evlerde kullanımı hızla yaygınlaşıyor.

Ortamın özellikleriyle uyumlu olmayan ve/veya yanlış yerde konumlandırılmış aydınlatma araçları, aydınlatmadan elde edilecek verimi düşürür. Raylı spotlar, estetik getirilerinin yanı sıra verimli aydınlatma sağlamasıyla da dikkat çekiyor. Ray Tipi Spot Armatür çeşitleri genellikle alanın tamamının aydınlatılmasında değil lokal aydınlatmada kullanılır. Bu sistemde ışık, odaklandığı bölgeyi aydınlatır, buraya vurgu katar.

Evleri dört duvardan ibaret yapı olma durumundan çıkarıp, içinde keyifle yaşanılan mekânlara dönüştüren dekorasyonda yeni ve sıra dışı bakış açıları keşfetmek ya da icat etmek ortama ayrıcalık katmanın koşullarından biri. Kuralların esnediği ya da geçerliliklerini yitirdiği yeni dekorasyon stilleri kişileri, farklı çözümlere yönlendirmektedir. Özgün bir estetik anlayışının ürünü olan raylı spotlar bu sebeple ileriki yıllarda daha çok evde kendine yer bulacağa benziyor.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.