Kablo Kanalları

24-12-2018 16:14
Kablo Kanalları

Plastik Kablo Kanalı

 

Yapılarda yer alan haberleşme sistemlerinde ve enerji dağıtımında kullanılan izole elektrik kablolarının güvenli şekilde taşınması ve sabitlenmesinde kablo kanalları kullanılır. Kablo kanalları yalnızca kabloların güvenliği için değil, estetik kaygılardan dolayı da önem arz etmektedir. Duvarların ve zeminin içinden değil üzerinden geçen kablolar gizlenmedikleri takdirde görüntü karmaşası yaratacaktır. Plastik Kablo Kanalı kabloların ezilme gibi tehlikelerden korunmasını sağlayarak hem kablolara hem de hasara uğramış kabloların neden olacağı elektrikle ilgili tehlikelerden dolayı kullanıcılara zarar gelmesini önler. Bunun yanı sıra kabloları gizleyerek mekânda derli toplu bir görünüm oluşmasını sağlar.

Kabloları gizlemek amacıyla kullanılan kablo kanalları belirli standartları karşılayacak nitelikte üretilir. Kablo kanalının hangi standartlarda üretileceğini kullanım yeri belirler. Örneğin sıcaklığın yüksek olduğu alanlar, darbe alma ihtimalinin çok olduğu alanlar vs. kablo kanallarının üretiminde farklı malzemeleri ve teknikleri zorunlu kılar.

Kablo kanalları genellikle beyaz renkli üretilse de piyasada farklı renklerde ürünler bulmak da mümkün. Bu renkli kablo kanalları işlevsel olduğu kadar dekoratif.

 

Kullanımı Pratik Yapışkanlı Kablo Kanalları

 

Kablo kanalları piyasada farklı ebatlardaki modüller halinde bulunur. İhtiyaca göre farklı uzunluklar bu modüllerin birleştirilmesiyle oluşturulabilir. Birçok kablo kanalı çeşidi yeniden sökülüp takılmaya uygundur. Böylece kabloların yeri değiştikçe kanallar da rahatlıkla taşınabilir. Zemin üzerindeki köşe kısımlar için bu kısımlara özel bağlantılar kullanılarak kabloların köşelerde de düzgün şekilde gizlenmesi sağlanır. 

Kendinden yapışkanlı olan kablo kanalları montaj aşamasında sıcak silikon, dübel, vida gibi ekstra malzeme kullanımına olan ihtiyacı ortadan kaldırmakta. Bu sebeple Yapışkanlı Kablo Kanalı çeşitleri son derece pratik kullanımlı ürünlerdir.

Kablo kanalları vidalama yöntemiyle monte edilecekse tesisatın geçtiği alanlara dikkat edilmesi gerekir. Yüzeyin arkasında herhangi bir tesisat bulunuyorsa tesisata zarar vermemek için yapışkanlı kablo kanalları kullanılmalı veya silikonla yapıştırma yöntemiyle montaj gerçekleştirilmeli.

Sıva üstü dağınık duran kabloları toparlayarak gizlemek için en uygun araç olan kablo kanallarının uzun süreli ve sorunsuz kullanımı için üretici firmaya dikkat etmek gerekir. Yüksek kaliteli kablo kanalları, üretimin TSE standartlarında gerçekleştiği, dayanıklı malzemelerden imal edilen ürünlerdir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.