Mekânlara Modern Bir Dokunuş: Dekoratif Spot Aydınlatma

17-01-2019 16:57
Mekânlara Modern Bir Dokunuş: Dekoratif Spot Aydınlatma

Dekoratif Spot Aydınlatma

 

İç mekân dekorasyonu iki önemli kriteri hesaba katmayı zorunlu kılar: işlevsellik ve estetik. Mekân içinde geçirilen zamanın yüksek kalitede olması için bu iki kriterin gerekleri karşılanmalı. Sadece işlevselliğe odaklanmak, içinde bulunmaktan keyif almayacağınız bir atmosferin, kirli bir görüntünün ortaya çıkmasına meydan verebilir. Dekorasyonda yalnızca görselliği baz almak ise kullanışlı olmayan, mekân içinde yaşamayı zorlaştıran bir düzenleme anlamına gelebilir.

İç mekân dekorasyonunda son derece önemli bir yere sahip olan aydınlatma, azami derecede dikkat gerektiriyor. Aydınlatma ürünü seçiminde, aydınlatma fonksiyonunu yerine getirirken aynı zamanda görüntüsüyle dekoratif olan alternatiflere yönelmekte fayda var. Evinizin genel dekorasyon tarzıyla uyumlu aydınlatma ürünleri, içinde yaşanılası mekânlar oluşturmanıza yardım edecektir.

Son yılların en popüler aydınlatma seçeneklerinden biri spot lambalar. Dekoratif Spot Aydınlatma ürünleri estetik bakımdan tatmin edici görüntülere sahip. Her dekorasyon tarzı için uygun dekoratif spot armatürler bulmak mümkün. Spor diye niteleyebileceğimiz tasarımlar sade ve modern dekorasyonlara kusursuz şekilde uyum sağlarken, eskitme modeller ve tasarımına gold detayı eklenmiş modeller gibi seçenekler avangart stile çok yakışacaktır.

 

Aydınlatmada Şıklığın Yeni Boyutu

 

İlk olarak kafe, restoran, mağaza gibi mekânlarda görünmeye başlayarak hayatımıza giren spot lambalar artık evlerde de kendilerine yer buluyor.

Spot aydınlatma ürünleri gömme (sıva altı) ve sıva üstü olmak üzere başlıca iki gruba ayrılabilir. Zemin yüzeyinin bir parçası konumundaki gömme spot lambalar yeni nesil yapılarda sık sık karşımıza çıkıyor. Sıva üstü spotlar ise yapıda elektrik tesisatı döşendikten sonra tavana ya da duvara monte edilen spot aydınlatma türüdür. Hem gömme spotlar hem de sıva üstü spotlar fazla yer kaplamamaları ve dekoratif görüntüleriyle her geçen gün daha çok mekânda kullanım imkânı buluyor. Son yıllarda hızla yaygınlaşan Dekoratif Spot Aydınlatma, aydınlatmaya yeni bir boyut ekledi.

Özellikle modern dekorasyon stillerine sahip evlerde ve avizeleri, çok yer kapladığı, temizliği zor olduğu için tercih etmeyenler için spot aydınlatma harika bir alternatif. Gösterişli avizelerin sunduğu şıklığı çok gürültülü buluyor, sade ve modern bir şıklık arıyorsanız birbirinden özel tasarımlara sahip dekoratif spot armatür çeşitleri size aradığınızı verebilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.